Mijn Leven, Mijn Film

Mijn Leven,Mijn Film

Welkom bij mijn film

Dit is het verhaal
van mijn leven . . .

Zo zou jouw persoonlijke film kunnen beginnen. Je kijkt terug op jouw eigen leven. Je vertelt jouw levensverhaal. Wat waren de hoogtepunten? Welke levenslessen heb je geleerd? Wat heb je over jezelf geleerd? Hoe wil je dat jouw familie en vrienden zich jou herinneren? Wat wil je jouw partner, kinderen, kleinkinderen en vrienden meegeven? Wat wil je nog zeggen tegen de mensen van wie je van houdt?

Je mag helemaal zelf aangeven wat je wilt vertellen. In ‘Mijn Leven, Mijn Film’ heb jij immers volledig de regie. Je kiest zelf de locaties waar we gaan filmen. Je kiest zelf welke muziek onder de fragmenten komen. Je kiest zelf de mooiste foto’s en video’s uit jouw leven die in ‘Mijn Leven, Mijn Film’ worden gemonteerd. Uiteraard zal ik – als videograaf – jou daar in begeleiden, stimuleren, geruststellen, motiveren en respecteren.

Voor wie en waarvoor is
'Mijn Leven, Mijn Film' bedoeld?

De film wordt gemaakt om de mooie herinneringen levend te houden. De film kan worden vertoond tijdens de ceremonie bij de uitvaart. Zó wordt het afscheid een ultieme laatste persoonlijke ervaring voor de aanwezigen. De film is tevens een prachtig document voor nabestaanden om later keer op keer terug te kunnen kijken. En om zo het gevoel weer even te kunnen oproepen, alsof je er nog bent.

De film kan helpen bij rouwverwerking en acceptatie na een overlijden.
De film is ook zeer waardevol voor kinderen of kleinkinderen die nog erg jong zijn als het overlijden daar is. Zo kunnen ze later in hun leven zien, horen en voelen wie je was, waar je voor stond en wat je ze nog wilde vertellen. ‘Mijn Leven, Mijn Film’ is voor eeuwig en doet recht aan jouw leven.

"Heb je vragen? Neem gerust contact op."

Kosten van Mijn Leven, Mijn Film

Wat kost de film? Deze vraag is niet zomaar te beantwoorden, omdat het van zo veel factoren afhankelijk is. Op hoeveel verschillende momenten wordt er gefilmd? Op hoeveel en welke locaties wordt er gefilmd? Komt alleen de hoofdpersoon in beeld, of worden er ook andere mensen gefilmd? Wordt het een langere film van 30 minuten, of een korte van 5 minuten?
Hoeveel tijd ben ik als videograaf bezig met de montage van de film?

Vaak wordt ‘Mijn Leven, Mijn Film’ gemaakt over een langere periode met meerdere filmmomenten. In mijn vorige werk als uitvaartverzorger werd ik meestal benaderd na het moment dat iemand te horen had gekregen dat hij of zij ongeneeslijk ziek was. De persoon ging nadenken over de wensen voor de uitvaart en wilde deze wensen bespreken en vastleggen. Als ik dan aangaf dat er ook de mogelijkheid bestond om een persoonlijk verhaal op beeld vast te leggen, werd regelmatig de behoefte gevoeld om zo’n film te maken. Meerdere mensen heb ik mogen bijstaan en filmen in de periode naar het einde van hun leven. Daardoor bouwde ik ook een persoonlijke band op met de hoofdpesoon. Deze verbinding en de afwisseling van de diverse filmmomenten kwamen de uiteindelijke eindversie van de film ten goede.

Prijsindicatie: € 2.000 – € 4.000

Met een goede voorbereiding kan ‘Mijn Leven, Mijn Film’ ook gefilmd worden op één dag. Soms is er nog maar weinig tijd om de film te kunnen maken. Of is de boodschap helder en duidelijk; kort én bondig. Uiteindelijk zit de kracht van de film in het verhaal, in de boodschap die wordt overgebracht. Sometimes less is more …

Prijsindicatie: € 750 – € 1.500