Virtuele Rouwkaart

Virtuele Rouwkaart

Virtuele Rouwkaart

EEN VIDEO ALS KENNISGEVING VAN OVERLIJDEN

Als een dierbare is overleden geven de nabestaanden kennis van overlijden middels een rouwkaart die per post wordt verstuurd of een rouwadvertentie die wordt geplaatst in een krant. De rouwkaart en advertentie bestaan uit tekst met tegenwoordig ook vaak daarbij een afbeelding van de overledene.

Naast de traditionele papieren rouwkaart is het nu ook mogelijk om een moderne variant van de rouwkaart te laten maken: de Virtuele Rouwkaart. Dat is een korte video waarin het overlijden in tekst kenbaar wordt gemaakt op beeld, gecombineerd met foto’s of video’s van de overledene met passende muziek. Dit filmpje is helemaal naar wens samen te stellen en kan gemakkelijk en snel online worden gedeeld via WhatsApp, social media en e-mail.

De Virtuele Rouwkaart is niet zozeer ter vervanging van de traditionele rouwkaart, maar het is een aanvulling op de mogelijkheden. Het kan ook allebei naast elkaar. Maar uiteraard kan de Virtuele Rouwkaart ook worden gekozen in plaats van de papieren rouwkaart. De behoefte is per individu verschillend.

Het achterhalen van postadressen voor het versturen van een traditionele rouwkaart is niet altijd gemakkelijk, omdat adressen soms verouderd, kwijt of geheel onbekend zijn. En de ouderwetse adressenlijst is in de loop der tijd veelal vervangen door een contactenlijst in onze telefoons. Veel schriftelijke contacten die vroeger per post gingen, gaan nu via WhatsApp of andere digitale mogelijkheden. Eigenlijk sluit de Virtuele Rouwkaart goed op deze trend aan. Daarnaast is de Virtuele Rouwkaart ook duurzaam, omdat er geen papier en transport voor bezorging meer aan te pas komt.

ZOWEL VERTICAAL ALS HORIZONTAAL

De Virtuele Rouwkaart kan zowel in het staande formaat (verticaal) als liggende formaat (horizontaal) gemaakt worden.

Het verticale formaat is voor het kijken naar de video op de mobiele telefoon. Het horizontale formaat is om de video te kijken op de computer of op een tv-scherm.

Het maken van rouwkaarten is overigens voor mij niet nieuw. Integendeel, het was zelfs mijn eerste bijbaantje tijdens de middelbare school in het uitvaartbedrijf van mijn ouders. Later heb ik in mijn vorige bedrijf als uitvaartverzorger samen met nabestaanden rouwkaarten tekstueel samengesteld en als grafisch vormgever de opmaak van de rouwkaarten verzorgd, alsmede het drukken van de kaarten.

"Heb je vragen? Neem gerust contact op."

Aanleveringsvereisten

WAT IS NODIG VOOR HET MAKEN VAN DE VIRTUELE ROUWKAART?

• Alle relevante persoonsgegevens van de overledene;
• De gewenste tekst voor de Virtuele Rouwkaart. De uitvaartleider zal hierbij helpen;
• Digitale foto’s in JPEG-formaat, bij voorkeur een aantal portretten;
• Oudere niet digitale foto’s gescand aanleveren;
• Bestandsgrootte van de foto’s circa 2 MB of meer;
• Eventuele bewegende beelden (digitale video);
• Muziekkeuze lastig? De videograaf kan er over meedenken en in adviseren;
• Je mailt al het materiaal via WeTransfer naar: info@videograafdewitteraaf.nl

KOSTEN VAN DE VIRTUELE ROUWKAART

De kosten voor het maken van een verticale of horizontale Virtuele Rouwkaart bedragen € 125,00. Hierin zitten het aanmaken van de teksten, het bewerken van de foto’s en video’s, het toevoegen van de muziek en de editing van de film in Final Cut Pro.