Ivonne

In Memoriam Films

Op 16 juli jl overleed onze (schoon)moeder, oma en vrouw van. Te jong, maar wat heeft zij gestreden. Het is goed zo. Na het overlijden beland je in een rollercoaster van dingen die geregeld moeten worden. Gelukkig zijn wij daarin als familie enorm ondersteund door Smorenburg uitvaartzorg. Een hele fijne en warme ervaring mee. Zo kwam ook ter sprake in deze week hoe wij de uitvaartdienst wilde gaan invullen. Als fotograaf zijnde had ik in de loop der tijd al een hele serie beeld verzameld waarop mijn moeder zichtbaar is en wat een stuk uit haar leven weergeeft. Alleen, met haar partner, (klein)kinderen, vrienden etc. 

De uitvaartverzorger van Smorenburg vertelde ons over de mogelijkheden van Videograaf De Witte Raaf. Dat sprak ons direct aan. Het maken en verzamelen van foto’s is 1, maar er vervolgens een mooi verhaal van maken en bovenal zichtbaar maken is 2. Hoe fijn om dit ook uit handen te kunnen geven, zeker in deze periode van verdriet en rouw. 

Het contact met Gert Jan verliep vanaf moment 1 heel prettig. Hij had een duidelijk en helder verhaal en had tevens een luisterend oor voor wat er speelde en voor onze wensen. We hebben hem de volledige vrijheid gegeven om met onze aangeleverde foto’s & muziek 3 mooie video’s te maken. 

Op de dag van de uitvaart zagen wij de gemaakte video’s dan ook pas voor het eerst. Enerzijds spannend om erop te vertrouwen dat er wat moois wordt afgeleverd, maar anderzijds… Het overtrof onze verwachtingen meer dan! Hoe verdrietig het moment van de uitvaart ook is/was… het deed ons ook doen glimlachen. De video’s zijn echt een klein kunstwerk. Gert Jan heeft het zo mooi vorm en weergegeven… echt WAUWWW! 

Het gaf ook echt steun in dat moment. Prachtige en mooie herinneringen kunnen zien op beeld. Dat sterkt jou op het moment dat je iemand, die jou zo dierbaar is, verliest. Ik gun het een ieder om het óók op deze manier te mogen doen. Daarbij heb je naderhand ook een prachtig kunstwerk om alles nog eens te beleven.

Dank Gert Jan voor jouw prachtige werk. Wij gunnen vele mensen dit ook te mogen laten doen bij jou!

Anneke Troost