Rudy Bijlsma

Mijn Leven, Mijn Film

Deze recensie schrijf ik omdat ik graag wil laten weten hoe ontzettend fijn, met engelengeduld, Gert Jan ons in een moeilijke periode in ons leven heeft geholpen om het ‘mooiste’ te maken wat iemand kan nalaten. Een indrukwekkende documentaire over het leven van ‘mijn lief’.

Het is een prachtige film geworden, waar we ook stilstaan hoe Rudy met zijn heftige ziekte moest dealen. Een film met een lach en een traan, met Rudy in de hoofdrol. Hij vertelt hierin over zijn jeugd, zijn vriendschappen en zijn leven. Geholpen door Gert Jan die hem stuurde in zijn verhaallijn. Deze film laat op een mooie manier zien welke veranderingen Rudy doormaakte op het moment dat zijn ongeneeslijke ziekte zijn leven binnenkwam.

De film is op verschillende momenten opgenomen. Zelfs tot op het moment dat het einde naderde en alles heel dichtbij komt. Gert Jan heeft de perfecte match gevonden van humor en emotionele, ontroerende momenten. Met daaronder geweldige muziek.
Op 13 januari 2023 overleed Rudy, waardoor ik en ons gezin in een enorm gat vielen, vol verdriet en eenzaamheid. Een grote leegte liet hij achter, een vreselijk gemis. Wat heeft deze film mij ontzettend geholpen. Het gaf, en geeft ook nu nog, zoveel steun in de moeilijke periode van rouw. De geweldig mooie opnames laten ‘mijn lief’ precies zien zoals hij was, zodat hij weer even heel dichtbij voelt.
Rudy’s afscheidsavond was bijzonder en geweldig! En anders dan ieder ander ‘afscheid’ omdat hijzelf de hoofdrol had met deze mooie film over zijn leven. Zo kon hij ook nog zelf iedereen persoonlijk bedanken. We hebben zo ontzettend veel complimenten teruggekregen. Vrienden vertelden onder elkaar dat dit een absolute ‘must see’ is….

Rudy had zelf een aantal slechte ervaringen met uitvaarten. Dan hoorde hij de muziek en vroeg hij zich af of hij wel op de uitvaart van de juiste persoon zat. Hij herkende diegene er helemaal niet in. Dit was niet wat hij wilde.
Toen hij hoorde dat hij niet lang meer te leven had, nam hij het heft in eigen hand. Door de bijzondere samenwerking met Gert Jan gaf hij iedereen een inkijkje in zijn leven. Hij was zó trots op het eindresultaat en hoopte dat wij er veel steun aan zouden hebben na zijn overlijden. Rudy ging op een hele positieve manier met zijn kanker om. Hij kon er goed over praten. Ook in de laatste dagen van zijn leven hebben we gefilmd. Gert Jan monteerde van alle opgenomen momenten deze bijzondere en oprechte film.
Twee dagen voor zijn overlijden zag Rudy het eindresultaat. Hij vond de film geweldig en wilde dat hij er zelf bij kon zijn om de reacties van iedereen te zien op zijn eigen afscheid.

Ursela Bijlsma – van Huik